Brunsviger med flødeskum
OM OPSKRIFTEN
Står den på venindehygge eller fødselsdag, er Liv Martines opskrift på brunsviger perfekt, for hvem elsker ikke brunsviger?
Du kender den klassiske brunsviger, men kender du også udgaven med flødeskum på toppen? Liv Martine er fra Nordjylland, og her er flødeskum obligatorisk på enhver brunsviger. Giv dig i kast med opskriften og se, om du også falder for kombinationen af luftig dej, skøn remonce og blød flødeskum på toppen.
Fremgangsmåde
Dej & remonce
1. Opløs gæret i vand.
2. Tilsæt sukker og æg.
3. Kom derefter melet ovenpå og smuldr smør og salt oven på melet. Vigtigt, at du ikke kommer smør og salt direkte ned i gæren.
4. Ælt herefter hele herligheden sammen, og lad dejen hæve i en bradepande, og prik en masse huller med dine fingre.
5. Lav remoncen. Det er ganske simpelt, det vigtigste er, at der er masser af den. Ælt smør og brun farin sammen. Smør efterfølgende remoncen ud over dejen, og lad den hæve yderligere.
6. Når den er hævet til dobbelt størrelse, bag den ved 200 grader almindelig ovn, til den er færdig. Den skal have omkring 15-20 minutter.
Flødeskum & pynt
1. Pisk din fløde til en fast flødeskum, og kom den i en sprøjtepose med en flerrillet tyl.
2. Skær din afkølede brunsviger til, og lav en flot kant med flødeskum.
3.Pynt med lakridskugler, og drys til slut med frysetørret hindbær, og den er klar til servering.
Ingredienser
1 kage
Dej
50 g gær
2 dl vand
50 g stuetempereret smør
15 g salt
50 g sukker
2 stk æg
600 g mel
Remonce
400 g stuetemperatur smør
400 g brun farin
Flødeskum
3 dl fløde
Pynt
Lakridskugler
Frysetørret hindbær